Dania główne Przepis na:
Karczek pieczony/najprostszy i najlepszy wg mnie przepis na to mięsko

Przepisów i artykułów: 18 Ocena: 212
Dodano: 07.12.2011
Odsłon: 12507
Składniki
- karczek bez kości, 1,5kg
- maggi
- cebula, 3 szt
- pieczark( nie są obowiązkowe), 8 duzych sztuk
- ketchup (pikantny lub łagodny), ok 1 szklanki
3-4 os. | 15 min | średnie | przystępne |
Przygotowanie
-
karczek kroimy w plastry,myjemy i wycieramy do sucha ręcznikiem papierowym
-
Lekko rozbijamy mięso tłuczkiem po czym z obu stron nacieramy obficie przyprawą maggi.
-
Karczek układamy w naczyniu żaroodornym.Na mięsie układamy pieczarki oraz cebulę pokrojoną w piórka.Calość polewamy ketchupem.
-
Mięsko wsadzamy na godzinę( trzeba sprawdzic po tym czasie czy mięso jest miękkie) do piekarnika nagrzanego do ok.180-200 stopni. W ten sposób przygotowany karczek jest niezywkle aromatyczny,pyszny i rozpływa się po prostu w buzi.Można podać do ziemniaczków czy też świeżego pieczywa.Smacznego:-)
Komentarze do przepisu (5)

gocha01 21 listopada 2014Zgłoś do usunięcia
zamykamy :-)0 Kto głosował? | Odpowiedz

szynszylka 07 marca 2014Zgłoś do usunięcia
Naczynie żaroodporne zamykamy czy pieczemy w otwartym?0 Kto głosował? | Odpowiedz

jakub-26 07 marca 2014Zgłoś do usunięcia
Przepis wypróbowałem i potwierdzam jest po upieczeniu bardzo kruchy.Robiłem go w/g Twojego przepisu,tylko zamiast magii natarłem go majerankiem,czosnkiem i sosem sojowym.0 Kto głosował? | Odpowiedz

jakub-26 06 marca 2014Zgłoś do usunięcia
smakuje pewnie wybornie0 Kto głosował? | Odpowiedz

junisa3 04 marca 2012Zgłoś do usunięcia
ciekawy przepis, do ulubionych0 Kto głosował? | Odpowiedz