Do góry

Dania główne Przepis na:

Karczek pieczony w ketchupie

Karczek pieczony w ketchupie

Autor:

Przepisów i artykułów: 2237 Ocena: 13536

Dodano:

Odsłon: 332

Karkówka w innym wydaniu, smakuje wybornie.

Składniki

  • Karkówka lub szynka wieprzowa 1 kg
  • Cebula biała 2 szt.
  • Marchewka 2 szt.
  • Czosnek 6 ząbków
  • Ketchup
  • Tymianek do smaku
  • Kilka pieczarek
  • Sól i pieprz do smaku
  • Śmietana ½ szklanki
5-6 os. > 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Mięso umyć i pokroić w plastry. Oprószyć solą i pieprzem, włożyć do naczynia żaroodpornego posmarowanego olejem. Pieczarki, cebulę, marchewkę, czosnek pokroić w plasterki, obłożyć mięso, posypać tymiankiem i zalać ketchupem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i piec około 1 ½ godziny. Powstały sos zaciągnąć śmietaną i podawać. SMACZNEGO.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń