Do góry

Dania główne Przepis na:

Karczek pod pierzynką

Karczek pod pierzynką

Autor: Patra1

Przepisów i artykułów: 11 Ocena: 195

Dodano: 27.07.2015

Odsłon: 3813

Wyśmienite mięsko otulone kołderką z sera żółtego, majonezu i cebuli. Jednak odradzam dbającym o linię:)

Składniki

  • 6 plastrów karkówki
  • 4 większe cebule
  • 1 mały słoik majonezu
  • 2 łyżki kwaśniej śmietany
  • 6 plastrów sera żółtego
  • sól, czarny pieprz, majeranek
5-6 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Karczek przyprawiamy solą, pierzem i majerankiem, cebulę kroimy w kosteczkę. Majonez mieszamy ze śmietaną

  2. Wyłożoną blaszkę smarujemy nieco olejem, układamy mięso

  3. Na każdym płacie rozsmarowujemy łyżkę masy majonezowo-śmietanowej, na nią sypiemy obficie cebulkę i znów łyżka masy, wkładamy do piekarnika na 45 minut

  4. Na chwilę przed końcem układamy na wierzchu ser żółty. Podałam z fasolką przeze mnie wyhodowaną:)

  5. Smacznego:)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń