Do góry

Dania główne Przepis na:

Karczek pysznie duszony

Karczek pysznie duszony

Autor:

Przepisów i artykułów: 231 Ocena: 7104

Dodano:

Odsłon: 12860

Karczek i grzyby leśne... to idealne połączenie

Składniki

  • 1,2 kg karczku w kawałku
  • 1 szkl. grzybów suszonych -koniecznie leśnych
  • 2 łyzki śmietany
  • 1 kopiata łyzka mąki
  • średnia cebula
  • sól, pieprz, majeranek, ziele ang., liść laurowy
  • olej do smażenia
5-6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Doprawić karczek solą i pieprzem, obsmażyć razem z pokruszonymi grzybami z obu stron na złoty kolor, pod koniec dodać cebulę pokrojoną w kostkę

  2. Dodać resztę przypraw i ziół , podlać wodą do 1/2 wysokości mięsa i dusić pod przykryciem ok.1.5 godz. co jakiś czas obracając mieso.

  3. Mąkę i śmietanę rozrobić odrobiną zimnej wody i zagęścić powstały sos.

  4. Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

monika74 20 listopada 2010 To jest pyszne. Mięsko mięciutkie, rozpływa się w ustach.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

madziak 26 lutego 2010 Już czuję ten zapach grzybów leśnych - poezja.
Bardzo fajny i oryginalny przepis, zrobię na kolejną wizytę teściów :))
Pozdrawiam.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

polkangaroo 23 lutego 2010 Dziękuję za pomysł na jutro. To jest wspaniałe.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Jagoda50 21 lutego 2010 Rzeczywiście to smakowite połączenie .

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń