Dania główne Przepis na:
KARCZEK W KECZUPIE

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 4
Dodano: 26.08.2008
Odsłon: 5762
Składniki
- karczek, 80 dag
- cebula, 1 i 1/2
- keczup, 4 łyżki
- pieczarki, 15 dag
- ogórki konserwowe, 1/2 dużego słoja
5-6 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Przygotowanie
-
Karczek pokroić, rozbić tłuczkiem, posolić, popieprzyć, obsmażyć na oliwie na patelni z obu stron po 2 min, przełożyć do zaroodpornego. Pieczarki pokroić w plastry, cebulę w piórką i zesmażyć razem na oliwie do odparowania wody. Ogórki przekroić wzduż i potem w plasterki w poprzek. Podsmażone pieczarki z cebulka wyłożyc na usmażony wcześniej karczek, posypać ogórkami. Zalać ok 1 1/2 szkl zalewy z ogorków wymieszaną z keczupem. Całość powinna być przykryta zalewą. Piec ok 40 min. Powinien wytworzyć sie lekki sos.
Komentarze do przepisu (0)