Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny i delikatny karczek w sam raz na niedzielny obiad
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32779
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 535
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 82
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7783
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32779
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 535
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 82
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7783
Składniki
Mięso myjemy, osuszamy nacieramy przyprawami, drobno posiekanym czosnkiem i odstawiamy na godzinę do lodówki. Po tym czasie karczek obsmażamy na oleju ze wszystkich stron do zrumienienia. Wlewamy szklankę wody, dodajemy pokrojoną cebulę. Przykrywamy i wsadzamy do nagrzanego piekarnika do 200 stopni celcjusza. Po około godzinie obracamy na drugą stronę, wrzucamy pozostałe warzywa pokrojone w talarki. Pieczemy jeszcze około pół godziny do miękkości mięsa. Po upieczeniu wyjmujemy mięso na talerz, część warzyw miksujemy, aby uzyskać gęsty sos, dodajemy natkę pietruszki. Mięso kroimy w plastry i wrzucamy do sosu. Chwilę dusimy, podajemy z kaszą lub ziemniakami.