Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Karczek pieczony w winie z dodatkiem czosnku to propozycja na smaczny niedzielny obiad...polecam ;)
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 153
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 300
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1528
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 153
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 300
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1528
Składniki
W moździerzu rozetrzeć kolendrę z tymiankiem i rozmarynem. W osobnym naczyniu połączyć ze sobą pozostałe przyprawy. Do przypraw dodać te z moździerza i całość zblendować na gładką papkę. W umytym i osuszonym mięsie zrobić nacięcia i powtykać ząbki czosnku pokrojone na plasterki i natrzeć bardzo dokładnie marynatą. Zawinąć w folię spożywczą i na noc schować do lodówki.
Następnie przełożyć do rękawa do pieczenia, związać z jednej strony, wlać wino i zamknąć z drugiej strony. Piec przez ok. 140 minut w temp. 190 stopni. Podawać z wytworzonym w czasie pieczenia sosem. Smacznego!