Do góry

Dania główne Przepis na:

Karczek z jarzynami

Karczek z jarzynami

Autor: annawk

Przepisów i artykułów: 231 Ocena: 7013

Dodano: 02.06.2010

Odsłon: 6324

jarzynowy zawrót głowy

Składniki

  • 20 dag karczku
  • mieszanka jarzyn mrożonych ulubionych 1/2 kg
  • 30 dag jogurtu greckiego
  • 1 cebula
  • sól, pieprz,majeranek
  • olej do smażenia
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Mięso pokroić w paski, doprawić i podsmażyć z cebulką (pokrojną w kostkę) aż do zbrązowienia.

  2. Dodać jarzyny, trzymać na ostrym ogniu ok.5 min do odparowania wody.

  3. Dodać jogurt, doprawić i smażyć całość aż jogurt lekko zbrązowieje (często mieszając danie).

  4. Smaczne z ryżem lub makaronem. No to Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń