Do góry

Dania główne Przepis na:

karkóweczka z papryką

karkóweczka z papryką

Autor:

Przepisów i artykułów: 5 Ocena: 95

Dodano:

Odsłon: 3468

smaczne mięsko

Składniki

  • ok.1/2 kg karkówki wieprzowej, 2 średnie cebule, 1 papryka czerwona, natka pietruszki, czosnek (użyłam granulatu), piepr
3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Mięso pokroić jak na kotlety i rozbić. Podsmażyć na rumiano z obu stron na rozgrzanej oliwie (uwaga! może pryskać!). Podlać wodą, dodać przyprawy i dusić pod przykryciem aż zmięknie, pilnując żeby nie przypalić. Pod koniec dodać cebulę i jeszcze chwilkę poddusić żeby zmiękła.

  2. Paprykę pokrojoną dowolnie dodać pod sam koniec, żeby była "al dente". Ja zaserwowałam mięso z gotowanymi ziemniakami i mizerią na słodko. Do ogórków pokrojonych w plasterki dodaję cukier (tak, żeby wyraźnie było czuć słodki smak - na 1 ogórka średniej wielkości - 1/2 łyżeczki cukru). Potem śmietana i gotowe! Mnóstwo kalorii ale raz na jakiś czas można,,,

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Goblinek 22 czerwca 2010 Smakowity przepis, moja siostra uwielbia karkówkę, więc jak tylko przyjedzie ugoszczę ją mięskiem według Twojego przepisu! Pozdrawiam.

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

paola1984 26 maja 2010 Oj ale mi Pani narobiła apetytu! Jutro na bank zrobię na obiad. Przepis super!

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń