Do góry

Dania główne Przepis na:

Karkówka

Karkówka

Autor: agatokaj

Przepisów i artykułów: 104 Ocena: 2080

Dodano: 13.01.2014

Odsłon: 25279

Kombinacje czasem się udają...

Składniki

  • karkówka 7 kotletow
  • cebula 2 średnie
  • marchewki 2 średnie
  • ser pleśniowy lazur połowa
  • pomidory suszone 5
  • musztarda sarepska 1 opakowanie
  • przyprawy: do karkówki,grill ziołowy i pół grill pikantny
  • olej
> 6 os. > 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Wymieszać przyprawy z musztardą i olejem,posmarować karkówkę,włożyć do woreczka do pieczenia.Cebulę,marchewkę pokroić według uznania,ser w drobną kostkę,pomidory w paski wymieszać wysypać na karkówkę.Zamknąć woreczek,włożyć do żaroodpornego naczynia bez przykrycia.Wstawić do piekarnika piec około półtorej godziny w 200 stopni przed końcem(około pół godziny) zmniejszyć temperaturę na 180 stopni.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

gumisie13 26 stycznia 2015 Karkówka z tego przepisu jest wyśmienita!!! Podczas pieczenia mięso wypuszcza sos, który w połączeniu z musztardą ma nieziemski smak. Polecam, a Autorce dziękuję za świetni pomysł na karkówkę :)

8 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

kamasutra 14 stycznia 2014 Lubię mięsa pieczone w rękawie. Twój sposób na karkówkę bardzo mi się podoba.Przepis zabieram do realizacji.

12 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń