Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klasyczny przepis na marynowaną karkówkę.Propozycja na smaczny obiad:)
Smaczna pasta jajeczna z wiejskich jajek od kur zielononóżek, bardzo lubię pa...
Odsłon: 63
Pyszna babeczka do koszyczka jeśli mamy duży lub na świąteczny stół.
Odsłon: 15
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 101
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 518
Smaczna pasta jajeczna z wiejskich jajek od kur zielononóżek, bardzo lubię pa...
Odsłon: 63
Pyszna babeczka do koszyczka jeśli mamy duży lub na świąteczny stół.
Odsłon: 15
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 101
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 518
Składniki
Karkówkę umyć,można pokroić w plastry lub przygotować w całości.Zamarynować przyprawą wcześniej,przynajmniej kilka godzin zostawić lodówce,ja marynuję całą noc.
Rozgrzać olej na głębszej patelni.Podsmażyć mięso z obu stron na złoty kolor,jeżeli mięso jest w kawałku to z każdej strony..Podlać wodą,wrzucić liść laurowy,ziele angielskie i dusić do miękkości.
Mąkę rozrobić w szklance z wodą,wlać do sosu w patelni,wymieszać,przyprawić solą i pieprzem i chwilę pogotować,mieszając.