Do góry

Dania główne Przepis na:

Karkówka duszona w piwie

Karkówka duszona w piwie

Autor: ABITETOEAT

Przepisów i artykułów: 42 Ocena: 294

Dodano: 07.01.2013

Odsłon: 8498

W końcu skoki są prawda? Trzeba by je jakoś po męsku potraktować :))

Składniki

3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Karkówkę kroję w plastry, nacieram solą, czosnkiem i pieprzem odstawiam na chwilę. Mięso obsmażam na oliwie z obu stron na rumiano. Dodaję cebulę i masło. Kiedy cebula się zeszkli dolewam piwo, miód, rozmaryn, liście laurowe i ziele. Przykrywam i duszę przez około 20 minut. Doprawiam do smaku solą, pieprzem i podaję z talarkami z ziemniaków.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń