Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Karkówka duszona z ziemniakami"
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 235
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 16
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13207
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 235
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 16
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13207
Składniki
Mięso opłucz, osusz. Ziemniaki obierz, pozostaw w całości. Szalotki obierz, grubo posiekaj. Mięso zrumień na rozgrzanym oleju. Dodaj szalotki i smaż razem jeszcze 10 minut. Oprósz solą, pieprzem i słodką papryką.
Podsmażone wymieszaj z koncentratem pomidorowym oraz mąką. Wlej wino i około 1 litr gorącej wody. Posiekaj rozmaryn, szałwię i tymianek, wsyp do mięsa. Doprowadź gulasz do wrzenia, po czym zmniejsz płomień i duś go pod przykryciem jeszcze około godziny.
Na 25 minut przed końcem dodaj przygotowane ziemniaki. Przełóż do kokilek. Udekoruj natką.Źródło: Tina