Do góry

Dania główne Przepis na:

Karkówka grzybowo-ogórkowa

Karkówka grzybowo-ogórkowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 43 Ocena: 536

Dodano:

Odsłon: 4879

Smaczny sposób na tradycyjną pieczoną karkówkę

Składniki

> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Karkówkę pokroić na konkretne plastry. Zamarynować w ulubionych przyprawach ( najlepiej na całą noc ). Plastry obtoczyć lekko w mące, obsmażyć. Wyłożyć w naczyniu do zapiekania.

  2. Pieczarki pokroić przesmażyć, następnie dodać pokrojona w piórka cebulę chwilę poddusić, na koniec dodać pokrojone w kostkę ogórki ( max.5 ! średnich) Doprawić do smaku solą i pieprzem, wyłożyć na mięso.

  3. Zalewa: szklanka kwasu z ogórków + łyżka koncentratu+ ok. 5 łyżek keczupu ( jeśli koncentrat lub keczup był dość słodki doprawić lekko ostrą papryką). Zalać karkówkę z warzywami. piec pod przykryciem w 180 st. przez godzinę następnie odkryć , zmniejszyć temp i piec jeszcze 30 min.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

goramarcina1 08 stycznia 2013 Ciekawe połączenie smaków,koniecznie do wypróbowania.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń