Do góry

Dania główne Przepis na:

Karkówka - łatwizna:)

Karkówka - łatwizna:)

Autor: amidalla

Przepisów i artykułów: 209 Ocena: 2922

Dodano: 27.08.2012

Odsłon: 24814

Przepis wędruje już po tylu ludziach, że chyba mam już ksywkę "karkówka" ;) Jest pyszna i robi się sama:) Dlatego łatwizna:) Zdjęcie dołączę później, bo choć robiłam to już dziesiątki razy, to zawsze znika tak szybko, że zapomnę zrobić fotki:) Następnym razem - obiecuję!

Składniki

  • 1,5kg karkówki
  • 0,5 szklanki wody
  • 0,5 szklanki cukru brązowego
  • 0,25 szklanki sosu sojowego
  • 0,25 szklanki ostrej musztardy
  • 1,5 szklanki ostrego keczupu
  • 5 ziarenek ziela angielskiego
  • 5 listków laurowych
  • 4 ząbki czosnku
  • sól, pieprz
3-4 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Mięso kroimy w plastry i wykładamy do naczynia żaroodpornego (koniecznie z nakryciem). Doprawiamy solą i pieprzem.

  2. Z reszty składników przyrządzamy sos, zalewamy karkówkę. Wkładamy do pieca na 1,5h na 180 stopni. Czasami trzeba ciut dłużej piec, zależy od pieca:) Sprawdzajcie, czy mięsko jest już kruche. Smacznego:)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

taura 24 kwietnia 2013 super przepis, zabieram do ulubionych i daję kciuka :)

11 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

goramarcina1 28 sierpnia 2012 Ale mi smaku narobiłaś - robię na najbliższy obiad w większym gronie.Amidalla świetny przepis + 5

8 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Kurka_domowa 27 sierpnia 2012 Twój przepis jest już u mnie w ulubionych, bo na pewno z niego skorzystam. Mam tylko pytanie - czy ziele i listki wcześniej rozgnieść trzeba a czosnek przez praskę przecisnąć, czy wędrują do marynaty w całości?

8 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń