Do góry

Dania główne Przepis na:

Karkówka pod pierzynką

Karkówka pod pierzynką

Autor:

Przepisów i artykułów: 28 Ocena: 33

Dodano:

Odsłon: 3619

szybki w przygotowaniu,jeszcze lepiej smakuje z pieczonymi ziemniaczkami

Składniki

5-6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. karkówke pokroić na grubsze plastry i rozbić, przyprawić, odstawić na 15 min

  2. cebule pokroić w talarki

  3. mięso rozłożyć na blache, każdy kawałek posmarować majonezem i nałożyć cebule dość dużo

  4. wstawić do piekarnika na ok 40 min pod folią na 150 stopni z termoobiegiem, następnie po 40 min ściągnąc folię i piec tak przez 5 min następnie rozłożyć ser na mięso i zostawić na 10-15 min

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń