Do góry

Dania główne Przepis na:

Karkówka w "jajku"

Karkówka w jajku

Autor:

Przepisów i artykułów: 2250 Ocena: 19063

Dodano:

Odsłon: 4

Przepis wart wypróbowania: "Karkówka w "jajku""

Składniki

  • 12 kromek chleba tostowego razowego
  • 30 dag karkówki
  • 30 dag świeżej białej kapusty
  • 30 dag pieczarek
  • olej
  • sól
  • pieprz
  • papryka
  • czosnek granulowany
  • pomidor oraz koperek do dekoracji
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Kapustę ugotuj na miękko w osolonej wodzie. Odcedź, ostudź i drobno pokrój. Pokrój w kostkę karkówkę, oprósz przyprawami i odłóż mięso na 2-3 godziny. Pieczarki umyj, pokrój w plasterki. Wymieszaj kapustę, podsmażone pieczarki oraz mięso. Farsz podgrzewaj kilka minut. Przypraw do smaku. Chleb włóż do foremek na mufinki i piecz 15 min. Wyjmij. Jedną kromkę napełnij farszem, nakryj drugą.

  2. Czas przygotowania: 60 min, ilość porcji: 6, cena za porcję 1,90 zł

    Źródło: Chwila dla Ciebie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń