Do góry

Dania główne Przepis na:

Karkówka w kapuście kiszonej

Karkówka w kapuście kiszonej

Autor:

Przepisów i artykułów: 1520 Ocena: 12881

Dodano:

Odsłon: 224

Wypróbowany przepis na "Karkówka w kapuście kiszonej"

Składniki

  • 1 kg karkówki bez kości
  • 80 dag kiszonej kapusty
  • marchewka
  • duża cebula
  • Marynata: 5 łyżek oleju
  • 1 łyżka octu winnego
  • olej
  • 2 łyżki przyprawy do karkówki
  • 1 łyżka suszonej żurawiny
  • 2-3 ząbki czosnku
  • 2 łyżeczki majeranku
  • szczypta kminku
  • 1 łyżka ziaren gorczycy
  • 2 liście laurowe
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Mięso umyj, osusz, pokrój w plastry. Ząbki czosnku wyciśnij przez praskę. Wszystkie marynaty dokładnie wymieszaj, obtocz w niej mięso. Wstaw do lodówki na kilka godzin (najlepiej na 12 godzin).

  2. Cebulę pokrój w piórka, lekko podduś na oleju, dodaj karkówkę i obsmaż z obu stron. Kapustę kiszoną pokrój, marchewkę zetrzyj na tarce, wrzuć do mięsa i cebuli. Zalej wodą i duś pod przykryciem do miękkości składników. W miarę potrzeby dodaj wody.

    Źródło: Dobry Tydzień

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń