Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Karkówka w marynacie"
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13165
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 112
Szybkie i proste ciasto do kawki
Odsłon: 22703
Smak wiosny!
Odsłon: 399
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 347
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13165
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 112
Szybkie i proste ciasto do kawki
Odsłon: 22703
Smak wiosny!
Odsłon: 399
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 347
Składniki
ok. 30 min. Marynowanie: ok. 4 godz.
Mięso myję i wycieram do sucha. Potem karkówkę kroję w plastry. Posypuję solą oraz pieprzem. Czosnek obieram i drobno siekam.
Do słoika wlewam oliwę oraz sos sojowy. Dodaję keczup i czosnek. Wsypuję paprykę, bazylię, estragon. Mocno zakręcam słoik i energicznie potrząsam nim, aż dobrze się połączą.
Plastry karkówki wkładam do miseczki. Polewam przygotowaną marynatą. Mieszam i wstawiam do lodówki na 4 godziny.
Zamarynowane mięso układam na tackach do grillowania. Stawiam na mocno rozgrzanym ruszcie. Piekę na rumiano. Od czasu do czasu plastry karkówki przewracam i smaruję pozostałą marynatą. Gotowe kotlety podaję np. z dodatkiem grillowanych warzyw.
<strong>Magdalena Tabaczyk z Barwina</strong>Źródło: Tina