Do góry

Dania główne Przepis na:

Karkówka w marynacie

Karkówka w marynacie

Autor:

Przepisów i artykułów: 2230 Ocena: 18990

Dodano:

Odsłon: 23

Przepis wart wypróbowania: "Karkówka w marynacie"

Składniki

  • 70 dag karkówki bez kości
  • 125 ml oliwy
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 2 łyżki pikantnego keczupu
  • 1/2 łyżeczki ostrej papryki
  • 1 łyżeczka suszonej bazylii
  • 1 łyżeczka suszonego estragonu
  • sól
  • pieprz
3-4 os. 30 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. ok. 30 min. Marynowanie: ok. 4 godz.

  2. Mięso myję i wycieram do sucha. Potem karkówkę kroję w plastry. Posypuję solą oraz pieprzem. Czosnek obieram i drobno siekam.

  3. Do słoika wlewam oliwę oraz sos sojowy. Dodaję keczup i czosnek. Wsypuję paprykę, bazylię, estragon. Mocno zakręcam słoik i energicznie potrząsam nim, aż dobrze się połączą.

  4. Plastry karkówki wkładam do miseczki. Polewam przygotowaną marynatą. Mieszam i wstawiam do lodówki na 4 godziny.

  5. Zamarynowane mięso układam na tackach do grillowania. Stawiam na mocno rozgrzanym ruszcie. Piekę na rumiano. Od czasu do czasu plastry karkówki przewracam i smaruję pozostałą marynatą. Gotowe kotlety podaję np. z dodatkiem grillowanych warzyw.

  6. Magdalena Tabaczyk z Barwina

    Źródło: Tina

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń