Do góry

Dania główne Przepis na:

Karkówka w musztardzie

Karkówka w musztardzie

Autor:

Przepisów i artykułów: 205 Ocena: 2731

Dodano:

Odsłon: 4691

Świetnie smakuje

Składniki

  • 1 kg karkówki
  • 1/2 słoiczka musztardy rosyjskiej
  • 3 ząbki czosnku
  • 10 dkg smalcu
  • 2 łyżeczki papryki ostrej
  • sól
5-6 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Karkówkę umyć i osuszyć. Pokroić w plastry. Czosnek przecisnąć przez praskę, natrzeć nim karkówkę. Każdy plaster mięsa natrzeć solą i oprószyć papryką, a na koniec posmarować musztardą. Odstawić na minimum 2 godziny do lodówki.
    Naczynie żaroodporne wysmarować smalcem. Plastry karkówki ułożyć naczyniu obok siebie. Na każdym plasterku położyć niewielką ilość smalcu.
    Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec do miękkości.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń