Do góry

Dania główne Przepis na:

Karkówka w musztardzie z zapiekanymi ziemniaczkami

Karkówka w musztardzie z zapiekanymi ziemniaczkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 236 Ocena: 6156

Dodano:

Odsłon: 54685

Polecam, bo smaczne :)

Składniki

1-2 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Dziś bardziej inspiracja, niż przepis. Karkówkę pozbawioną tłustych części posmarowałam musztardą meksykańską. Marynowałam całą noc w lodówce. Dziś przełożyłam mięso do woreczka. Ziemniaki obrałam, pokroiłam w ćwiartki, skropiłam oliwą i posypałam przyprawą do ziemniaków. Ziemniaki ułożyłam na papierze do pieczenia, obok położyłam woreczek z karkówką i zapiekałam w 180 stopniach przez 30 minut. Jako dodatek podałam fasolkę szparagową.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (8)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

kami123 02 lipca 2012 Osobiście przepadam za karkówką :). Moi bliscy preferują bardziej kurczaka, więc jeżeli ktoś też by miał ochotę polecam- Kurczaka zapiekanego z pieczarkami. Fajny, prosty i dokładny przepis znajdziecie wpisując w wyszukiwarkę "Kurczak zapiekany z pieczarkami sukceswkuchni".

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

taura 23 lipca 2011 Wydaje mi się, że dla większości osób karkówka to karkówka. Różnicę widzą tylko osoby pracujęce w rzeźni... :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

tolada51 23 lipca 2011 A czy Taura sie orientuje, ze istnieje karczek wieprzowy, wolowy, cielecy i barani? Dla niej to chyba wszystko jedno...

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

babciaaneczka 22 lipca 2011 Taura, masz rację, tam gdzie występuje kwas, w jakiejkolwiek postaci, ziemniaki będą twarde.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

taura 22 lipca 2011 Niestety tym razem włożenie ziemniaków do woreczka odpadało ze względu na dodatek musztardy, która mogłaby sprawić, że ziemniaki pozostaną surowe. To dokładnie taka sama zasada, jak ta z dodawaniem ogórków kwaszonych do ogórkowej, kiedy ziemniaki sa już ugotowane.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

babciaaneczka 22 lipca 2011 Ja często robię podobne potrawy, ale ziemniaki wkładam razem z mięsem do woreczka. Są bardzo aromatyczne i soczyste.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

irma 21 lipca 2011 Wspaniałe jedzonko. Często do obiadu zapiekam przyprawione ziemniaki , ale takiej karkóweczki nie robiłam. Do ulubionych.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń