Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Karkówka w ostrej glazurze z miodem"
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 6581
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 143
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 841
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 6581
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 143
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 841
Składniki
porcje, : ok. 60 minut; cena porcji: ok. 6,90-7,80 zł
Mięso opłucz, osusz. Imbir obierz i zetrzyj na tarce.
W misce połącz ostry ketchup, miód oraz ocet. Dokładnie wymieszaj trzepaczką do sosów.
Do mieszanki dodaj następnie sos sojowy oraz imbir, po czym do powstałej marynaty włóż pokrojoną karkówkę. Mięso odstaw na co najmniej godzinę w chłodne miejsce.
Zamarynowane steki z karkówki grilluj po ok. 10 minut z każdej strony na mocno rozgrzanym grillu w piekarniku do momentu, aż będą miękkie.
Możesz je też usmażyć na patelni grillowej na rozgrzanym oleju, dodając jeszcze więcej imbiru.Źródło: Świat kobiety