Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Karkówka to mięso, które gości na naszych stołach najczęściej. Staram się tylko za każdym razem zmieniać jej smak.
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 90
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 206
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 163
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 90
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 206
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 163
Składniki
Karkówkę pokroić w 2,5 cm płaty. Oprószyć solą, pieprzem i przyprawą podlaską "Pięć smaków". Przełożyć do mocnego woreczka i włożyć do lodówki na 1-2 godziny.
Na gorącym tłuszczu zrumienić mięso z obu stron. Przełożyć do naczynia żaroodpornego, podlać bulionem lub czerwonym winem i dusić w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez pół godziny, pod przykryciem. Po tym czasie dodać ostry sos i ewentualnie uzupełnić ilość płynu, który podczas duszenia wyparowuje. Wyłączyć piekarnik a mięso zostawić jeszcze na 15 minut.
Podałam z puree z pasternaka i surówką z kapusty