Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Karkówka w pestkach słonecznika"
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 89
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 173
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 89
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 173
Składniki
Kotlety umyj, osusz i lekko rozbij tłuczkiem.
Przygotuj marynatę: keczup wymieszaj z solą, pieprzem, przeciśniętym przez praskę czosnkiem oraz mieloną papryką.
Gotową mieszanką posmaruj karkówkę i odstaw na godzinę do lodówki.
Bułkę tartą połącz z pestkami słonecznika i natką pietruszki. Jajka roztrzep w misce i zanurz w nich kotlety. Później panieruj je w bułce i smaż na złoto na mocno rozgrzanym oleju.
Danie podawaj z ziemniakami i wiosenną surówką.
<strong>Przepis nadesłała: Agnieszka Rybak</strong>Źródło: Kurier TV