Do góry

Dania główne Przepis na:

Karkówka w sosie.

Karkówka w sosie.

Autor:

Przepisów i artykułów: 21 Ocena: 504

Dodano:

Odsłon: 12160

Kotlety z karkówki b.k. obsmażone racem z bejcą w ktorej kruszały i na tej bazie przygotowany sos.

Przygotowanie

  1. 1 - mięso zabejcować na ok.godzinę w bejcy o nastepującym składzie:
    - olej
    - ocet balsamiczny
    - sos sojowy
    - świeżo zmielone lub utarte w możdzieżumprzyprawy ziarniste
    - sól
    Wszystko razem musi być dokładnie wymieszane a mięso umieszczone w takiej bejcy kilkakrotnie przekładane
    2 - rozgrzewamy patelnię i mięso wraz z bejcą wrzucamy na nią
    3 - obsmazamy kotlety z obydwu stron na rumiano i przekładamy do garnka
    4 - na patelnię wlewamy około 250 ml. Wody i gotujemy ją mieszając aby uzyskać cała esencję ze smażenia
    5 - wodę przelewamy do garnka z karkówką i wszystko razem gotujemy aż mięso zmięknie
    6 - kiedy mięso jest dostatecznie miękkie wyjmujemy je na talerz a sos doprawiamy i zagęszczamy wg uznania
    7 - mięso wkładamy spowrotem do garnka
    Podajemy z ziemniakami i dowolną surówką.

    SMACZNEGO!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń