Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Karkówka w sosie piwnym z makaronem"
Prosta, smaczna i szybka w wykonaniu surówka z warzyw ogrodowych.
Odsłon: 475
Pistacjowiec bez pieczenia to kwintesencja słodkiej przyjemności, która zachw...
Odsłon: 9707
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 127
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 732
Sernik "Jajko sadzone" idealnie będzie pasował na świąteczny stół, choć bez o...
Odsłon: 138
Prosta, smaczna i szybka w wykonaniu surówka z warzyw ogrodowych.
Odsłon: 475
Pistacjowiec bez pieczenia to kwintesencja słodkiej przyjemności, która zachw...
Odsłon: 9707
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 127
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 732
Sernik "Jajko sadzone" idealnie będzie pasował na świąteczny stół, choć bez o...
Odsłon: 138
Składniki
Karkówkę opłucz, osusz i pokrój na 1-centymetrowe plastry. Pokrojone porcje mięsa rozbij, posól i dopraw pieprzem. Cebulę obierz i drobno posiekaj. Na patelni rozgrzej olej i obsmaż mięso z obu stron na złoty kolor. Przełóż je na talerz. Na wypieczonym sosie podsmaż drobno posiekaną cebulę. Wlej trochę piwa. Sos gotuj na wolnym ogniu przez około 15 minut. Po tym czasie dolej resztę piwa. Mąkę ziemniaczaną wymieszaj w niewielkiej ilości wody, aż uzyskasz gładką konsystencję. Całość wlej na patelnię i zagęść sos. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Następnie na patelnię wrzuć plastry mięsa i podgrzej je w sosie. Mięso podawaj polane sosem piwnym i makaronem wymieszanym z warzywami.
Makaron z warzywami
Marchewkę i pora dokładnie umyj pod bieżącą wodą. Warzywa obierz i pokrój w cienkie, długie paseczki. Cukinię oczyść i usuń gniazda nasienne, również pokrój.
Na patelni rozgrzej olej i podsmaż na nim warzywa. Makaron ugotuj al dente w osolonej wodzie z dodatkiem łyżki oliwy. Odcedź i zalej zimną wodą. Odstaw do odsączenia.
Do podsmażonych warzyw dodaj makaron. Całość dokładnie wymieszaj i podsmaż. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Wrzuć drobno posiekaną natkę pietruszki i odstaw.Źródło: Na żywo