Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Karkówka w warzywach"
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 100
Polecam.
Odsłon: 716
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 79
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 100
Polecam.
Odsłon: 716
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 79
Składniki
Mięso oczyść, op łucz, osusz, a potem pokrój w plastry. Natrzyj je solą oraz pieprzem. Na patelni rozgrzej 2 łyżki oleju. Wrzuć karkówkę, obsmaż na rumiano.
Naczynie żaroodporne posmaruj resztą oleju. Mięso zdejmij z patelni, trzymaj w cieple. Na patelnię, na której smażyłaś karkówkę wlej połowę bulionu. Rozmieszaj z wysmażonym tłuszczem, dopraw do smaku solą i pieprzem.
Marchewki oczyść i opłucz, pokrój w plasterki. Oczyszczone czerwone cebule pokrój w pióra. Obraną połówkę selera posiekaj. Obierz i opłucz ziemniaki. Pokrój je w talarki. Warzywa posyp solą.
Połowę przygotowanych warzyw ułóż na dnie naczynie żaroodpornego. Ułóż plastry karkówki. Posyp pozostałymi warzywami oraz kminkiem.
Zalej doprawionym na patelni sosem oraz resztą bulionu. Naczynie przykryj pokrywką lub folią aluminiową. Wstaw do piekarnika. Piecz 40-50 min w temp. 180 st.
DANIE Z PIEKARNIKAŹródło: Świat kobiety