Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Karkówka w winie"
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 44
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 24
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 170
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 231
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 782
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 44
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 24
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 170
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 231
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 782
Składniki
Karkówkę umyj, pokrój na średniej wielkości plastry i przełóż do miski. Polej mięso czerwonym winem, oliwą i skrop sokiem z połówki po marańczy. Całość dopraw do smaku solą, pieprzem i chili.
Ziemniaki obierz i posiekaj w plasterki. Gotuj je w osolonym wrzątku do momentu, aż zmiękną (ok. 5-7 minut).
Karkówkę umieść na grillu i dokładnie podpiekaj z obu stron. Zanurz w pozostałej marynacie ziemniaki i również przełóż je na ruszt.
Soczyste mięso doskona le smakuje z konfiturą oraz sałatką z białej kapusty.
Przepis nadesłała Renata Pyzik z Izbicy</strong>Źródło: Super TV