Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Karczek wieprzowy z majerankiem i odrobiną otartej skórki z pomarańczy jest aromatyczny o wyjątkowym smaku.
Smaczna pasta jajeczna z wiejskich jajek od kur zielononóżek, bardzo lubię pa...
Odsłon: 67
Pyszna babeczka do koszyczka jeśli mamy duży lub na świąteczny stół.
Odsłon: 15
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 102
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 518
Smaczna pasta jajeczna z wiejskich jajek od kur zielononóżek, bardzo lubię pa...
Odsłon: 67
Pyszna babeczka do koszyczka jeśli mamy duży lub na świąteczny stół.
Odsłon: 15
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 102
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 518
Składniki
Umyte mięso osuszyć, natrzeć solą, skórką z pomarańczy i pieprzem. Skropić sokiem z cytryny, oprószyć majerankiem. Przykryć i odłożyć na 2-3 godziny.
Następnie włożyć do naczynia żaroodpornego, polać olejem, oprószyć papryką, podlać odrobiną wody. Przykryć i włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 70 minut.
W trakcie pieczenia mięso oblewać powstałym podczas pieczenia sosem.
15 minut przed końcem pieczeni z mięsa usunąć pokrywę.