Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Karkówka z grilla z sosem serowym"
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 142
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 36
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 142
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 36
Składniki
Do głębokiego naczynia wrzuć przeciśnięty przez praskę czosnek i wegetę. Wlej oliwę i wszystko dokładnie wymieszaj. Dodaj drobno posiekane listki tymianku i włóż pokrojone w plastry mięso. Całość przykryj i odstaw do lodówki.
Na patelni rozgrzej oliwę. Wrzuć pokrojone w paski papryki i posiekaną papryczkę chili. Całość dopraw do smaku solą, pieprzem i sosem chili. Następnie podsmaż. Wlej śmietanę i dołóż serki i dokładnie wymieszaj. Gotuj około 5 minut, aby śmietana w połowie odparowała, a sos zgęstniał.
Na rozgrzanej patelni stop masło. Ułóż zamarynowaną karkówkę i smaż na małym ogniu przez 25 minut, co jakiś czas przewracając mięso na drugą stronę. Gotową karkówkę polej obficie sosem i podawaj z pieczonymi ziemniakami.Źródło: Na żywo