Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam.
Odsłon: 691
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36126
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 195
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 341
Polecam.
Odsłon: 691
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36126
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 195
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 341
Składniki
Karkówkę (ew. łopatkę) opłucz, osusz. Posyp solą oraz pieprzem. Natrzyj czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Potem mięso rozetnij na duży płat. Posmaruj sosem pesto. Ciasno zwiń. Obwiąż mocną bawełnianą nitką. Ułóż w brytfance. Obłóż gałązkami rozmarynu.
Cukinię pokrój w plasterki. Szalotki obierz. Mięso obłóż szalotkami, plasterkami cukinii. Warzywa posyp solą i pieprzem. Skrop oliwą. Całość podlej bulionem. Piecz godzinę w temp. 175oC. Pomidorki dodaj do mięsa ok. 20 minut przed końcem pieczenia.Źródło: Naj