Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Karkówka z pieca z kaszą jęczmienną"
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 136
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 34
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 136
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 34
Składniki
Karkówkę umyj, osusz, pokrój na plastry, oprósz z obydwu stron solą i pieprzem. Włóż do rękawa do pieczenia, końce zwiąż, w folii zrób kilka dziurek. Piecz ok. godziny w temp. 180°C.
Kaszę ugotuj według instrukcji w lekko osolonej wodzie. Pieczarki obierz, pokrój na plasterki. Olej rozgrzej na patelni, włóż pieczarki, duś do miękkości.
Przypraw solą i pieprzem, wlej śmietanę, wymieszaj. Polej kaszę, podawaj z karkówką.
<strong>Przepis przysłała Katarzyna Lisowska z Jeleniej Góry.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie