Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Karkówka z pieczarkami"
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32589
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 65
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 92
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 941
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 342
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32589
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 65
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 92
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 941
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 342
Składniki
Ryż ugotuj w dużej ilości osolonej wody według instrukcji. Odcedź.
Karkówkę umyj, osusz, pokrój na plastry. Oprósz solą, pieprzem i paprykami. Cebulę obierz, posiekaj. Pieczarki oczyść, pokrój na plastry. Szczypiorek umyj, posiekaj.
Olej rozgrzej na patelni, podsmaż karkówkę z obydwu stron. Zdejmij. Na patelnię włóż cebulę, zeszklij. Dodaj pieczarki, smaż 4 minuty. Wlej sok z cytryny i śmietanę, wymieszaj, przypraw do smaku.
Włóż mięso, posyp szczypiorkiem, duś 5 minut. Karkówkę podawaj z ryżem.
Czas przygotowania: 40 min, ilość porcji: 6, cena za porcję: 2,30 złŹródło: Chwila dla Ciebie