Do góry

Dania główne Przepis na:

Karkówka z warzywami i imbirem.

Karkówka z warzywami i imbirem.

Autor: martucha_j_b

Przepisów i artykułów: 3 Ocena: 3

Dodano: 15.09.2012

Odsłon: 588

Mięso jest zdrowe tak jak i warzywa oraz przepyszny smak dania.

Składniki

3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Karkówkę myjemy i osuszamy,kroimy ja w plastry doprawiając solą i pieprzem.Układamy na rozgrzanej lecz nie wielkiej ilości oleju i podsmażamy na rumiany kolor z obu stron.Na wierzch mięsa sypiemy pokrojoną w kosteczkę cebulę i rozdrobniony czosnek i zamykamy naczynie pokrywą.

  2. Gdy mięso z cebulka i czosnkiem się podsmaży, polewamy wodą i dusimy do miękkości mięsa.Mięso jest już miękkie,dodajemy obrane i pokrojone wzdłuż ziemniaki.Ziemniaki gdy już będą miękkie dodajemy obrana i oczyszczona z pestek i miąższu dynię pokrojoną w duże kawałki aby wszystko razem się powolutku dusiło z dodatkiem łyżeczki sypkiego imbiry który nada specyficzny smak i aromat potrawie.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń