Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Karkówka z żurawiną"
Jednogarnkowe danie, szybkie i proste do przygotowania, pyszne i syte. Gulasz...
Odsłon: 66
Kawa pobudza ciało i umysł. Przygotowana w ten sposób rozgrzewa, pomaga przy...
Odsłon: 25
Danie jednogarnkowe, lekkie, szybkie i smaczne
Odsłon: 10505
Jednogarnkowe danie, szybkie i proste do przygotowania, pyszne i syte. Gulasz...
Odsłon: 66
Kawa pobudza ciało i umysł. Przygotowana w ten sposób rozgrzewa, pomaga przy...
Odsłon: 25
Danie jednogarnkowe, lekkie, szybkie i smaczne
Odsłon: 10505
Składniki
Karkówkę umyj, osusz. Czosnek obierz, przeciśnij przez praskę. Utrzyj ze szczy ptą gałki muszkatołowej, soli, pieprzu i przyprawy do mięsa. Natrzyj mięso, wstaw na 2 godziny do lodówki.
W mięsie zrób nożem kilka dziurek, napełnij żurawiną. Ciasno zwiąż sznurkiem.
Olej rozgrzej na patelni, obsmaż karkówkę z każdej strony. Włóż do brytfanny, skrop olejem ze smażenia. Piecz godzinę w 180°C.Źródło: Chwila dla Ciebie