Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Karmazyn w papilotach"
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 303
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 166
Polecam.
Odsłon: 271
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 87
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 303
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 166
Polecam.
Odsłon: 271
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 87
Składniki
Zioła opłukać, osuszyć, drobno posiekać. Cytrynę sparzyć wrzącą wodą, wytrzeć do sucha, zetrzeć skórkę na tarce o drobnych oczkach i wycisnąć sok.
Zioła wymieszać z oliwą. Dodać sok i cytrynową skórkę. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Pomidory umyć, osuszyć, pokroić w plasterki.
Filety karmazyna opłukać, wytrzeć do sucha – najlepiej papierowym ręcznikiem. Przygotować 4 podwójnie złożone kawałki pergaminu (15x15 cm).
Rozłożyć na nich plasterki pomidorów i filety rybne. Przygotować kolejne 4 większe kawałki pergaminu (35x28 cm). Ułożyć na nich pergaminy z rybą i pomidorami.
Na każdej porcji położyć trochę pasty z ziół i oliwy. Skropić białym wytrawnym winem. Oprószyć solą i przykryć listkami laurowymi.
Dłuższe brzegi pergaminu zawinąć do środka w taki sposób, aby zachodziły na siebie. Końce mocno skręcić i związać sznureczkiem.
Pakuneczki ułożyć na blasze i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200°C. Piec 15-20 minut. Serwować na sałacie.Źródło: Życie na gorąco