Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Karmelowe gruszki na cieście"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 24
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 84
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 172
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 200
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 24
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 84
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 172
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 200
Składniki
Jajka zmiksuj ze szklanką cukru i opakowaniem cukru waniliowego. Porcjami dodawaj mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Na koniec wlej olej, całość zmiksuj.
Tortownicę wyłóż per- gaminem. Wylej ciasto. Piecz około 50 minut w temp. 180 st. W tym czasie przygotuj sos karmelowy. Resztę cukru wsyp do rondla, skarmelizuj. Dodaj masło, mieszaj energicznie, aż się rozpuści. Zdejmij z ognia, mieszając, dodawaj kremówkę.
Gruszki obierz, przekrój na połówki, pozbaw nasion, krótko obgotuj. Ciasto ostudź, posyp cukrem pudrem. Przed podaniem obłóż osączonymi gruszkami i polej sosem karmelowym.
porcji , czas ok. 70 min; porcja – 240 kcal, cena 1,60 zł.Źródło: Świat kobiety