Do góry

Dania główne Przepis na:

Karp marynowany

Karp marynowany

Autor:

Przepisów i artykułów: 592 Ocena: 5016

Dodano:

Odsłon: 10

Wypróbowany przepis na "Karp marynowany"

Składniki

  • 2 kg filetów z karpia
  • 1 l octu winnego lub jabłkowego
  • 10 ziaren czarnego pieprzu
  • 500g cebuli
  • 3 liście bobkowe
  • sól
  • olej do smażenia
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Filety nasolić i wstawić na godzinę do lodówki. Na patelni rozgrzać olej, usmażyć rybę ze wszystkich stron, przełożyć do szklanego naczynia. W garnku zagotować ok. 1 l wody, dodać ocet, pokrojoną w plasterki cebulę i przyprawy, zagotować, zdjąć z ognia, ostudzić zalać rybę chłodna marynatą, wstawić do lodówki i marynować 2-3 dni.

    Źródło: INTERIA.PL

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń