Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Karp na ostro"
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 804
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1099
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 139
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 174
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 109
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1042
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 804
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1099
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 139
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 174
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 109
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1042
Składniki
Do miski wlej mleko oraz sok z cytryny, wymieszaj. Cebule pokrój w plasterki. Karpie umyj. Wierzch każdej ryby natnij lekko ostrym nożem, tworząc kratkę. Obłóż plastrami cebuli i czosnku. Włóż do mleka, odstaw na kilka godzin.
Papryczkę chili umyj, osusz, pokrój w plasterki (jeśli nie lubisz bardzo ostrych potraw, to z papryczki usuń pestki). Do rondelka wlej sos sojowy, dodaj sok z limonki lub cytryny, starty imbir, przeciśnięty przez praskę czosnek, miód oraz papryczkę chili. Gotuj na małym ogniu, od czasu do czasu mieszając, aż pozostanie ok. 1/3 płynu. Gdy wystygnie, dodaj posiekaną kolendrę lub natkę pietruszki.
Ryby wyjmij z mleka, usuń cebulę. Osusz papierowym ręcznikiem. Wierzch posmaruj przygotowaną marynatą. Każdą rybę ułóż na kawałku folii aluminiowej, zawiń. Przełóż na blachę lub do żaroodpornego naczynia. Piecz 40-50 minut w temperaturze 200°C.Źródło: Świat i Ludzie