Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 63
Polecam.
Odsłon: 6275
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 157
Czekoladowe ciasto z kremem pistacjowym to bogaty deser, który przypadnie do...
Odsłon: 87
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 63
Polecam.
Odsłon: 6275
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 157
Czekoladowe ciasto z kremem pistacjowym to bogaty deser, który przypadnie do...
Odsłon: 87
Składniki
Filety opłucz, osusz, pokrój na porcje. Rybę skrop sokiem z cytryny, oprósz solą i pieprzem, odstaw na 30 minut w chłodne miejsce.
Kajzerki włóż do lnianego woreczka, pokrusz przy pomocy kuchennego młotka. Wymieszaj z posiekanymi orzechami, makiem i 1/2 łyżeczki kurkumy.
Na jeden talerz wysyp mąkę. Na drugim rozmieszaj jajka z mlekiem.
Na patelni rozgrzej olej. Porcje ryby panieruj najpierw w mące, potem w jajku, a na koniec w panierce z bułki. Kładź na rozgrzany tłuszcz i smaż. Potem zmniejsz płomień, dodaj masło, prrzykryj i smaż jeszcze 10 minut.