Do góry

Dania główne Przepis na:

Karp smażony

Karp smażony

Autor: leopard28

Przepisów i artykułów: 131 Ocena: 2068

Dodano: 29.12.2012

Odsłon: 56944

Tradycyjny karpik

Składniki

  • Świeży karp, 1 kg
  • sól, pieprz
  • sok z cytryny
  • Bułka tarta
  • jajka, 2
  • olej
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Rybę pokroić w dzwonka, natrzeć solą i pieprzem, polać sokiem z cytryny i odstawić na kilka godzin do lodówki.

  2. Karpia obtoczyć rozbełtanym jajkiem następnie bułką tartą. Kawałki ryby położyć na rozgrzany olej.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń