Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Karp w cytrynowej galarecie"
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 331
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 409
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 657
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 331
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 409
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 657
Składniki
Karpia patroszę, kroję w dzwonka. W 2 litrach wody gotuję przez 20 minut marchewki, seler, por, listki, ziele angielskie, czosnek, solę, pieprzę.
Wrzucam karpia. Gotuję go 15 minut i wyjmuję łyżką cedzakową. Wywar przecedzam. Do 1/2 wsypuję żelatynę i rozpuszczam podgrzewając. Wciskam sok z cytryny.
Na półmisku układam karpia i zalewam zalewą z żelatyną. Dekoruję groszkiem, marchewką, cytryną. Chłodzę.
Galareta ma świetny słodko-kwaśny smak. Małgorzata Góralska z JabłonowaŹródło: Kobieta i życie