Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Karp w galarecie"
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 49
Małosolne ogórki są banalne w przygotowaniu i gotowe do jedzenia już po 2 dni...
Odsłon: 49
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 149
Jeden z najszybszych przepisów na owsiane ciasteczka. Wymieszaj ze sobą 3 pro...
Odsłon: 91
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 49
Małosolne ogórki są banalne w przygotowaniu i gotowe do jedzenia już po 2 dni...
Odsłon: 49
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 149
Jeden z najszybszych przepisów na owsiane ciasteczka. Wymieszaj ze sobą 3 pro...
Odsłon: 91
Składniki
Karpia umyj, skrop cytryną i odstaw na pół godziny. Następnie ugotuj go w osolonej wodzie i odstaw do ostygnięcia.
Głowy, ogony i płetwy dokładnie wypłucz, po czym włóż do garnka wypełnionego wodą.
Cebulę obierz z łupin i w całości opiecz nad ogniem.
Marchewki, pietruszki i seler obierz i umyj. Wraz z cebulą dorzuć do garnka z rybą. Dosyp przyprawy i gotuj przez 30-40 minut. Około 10 minut przed końcem dorzuć rodzynki. Następnie przelej całość przez sito wyłożone gazą do innego naczynia.
Do klarownego wywaru dodaj czosnek w proszku oraz odrobinę żelatyny. Wymieszaj i odstaw w chłodne miejsce.
Ugotowanego karpia wyłóż na półmisek. Ułóż na nim pokrojone oliwki i plastry cytryny. Zalej całość tężejącą galaretą i wstaw do lodówki na kilka godzin. Potrawę udekoruj koperkiem i sałatą.Źródło: Telemax