Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to moje ulubione danie Wigilijne
Zawsze się darzy. Tak mówi moja ciocia. I to prawda. Zawsze się udaje.
Odsłon: 1770
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 261
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 265
Zawsze się darzy. Tak mówi moja ciocia. I to prawda. Zawsze się udaje.
Odsłon: 1770
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 261
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 265
Składniki
Niestety nie miałam większej formy na galaretę i musiałam łeb ryby umieścić obok. Ugotowałam warzywa w dwóch litrach wody, razem z zieleniną, i przyprawami i otartą skórką cytryny. Bulion dobrze dosoliłam ryba wchłonie sól. Rybę wypatroszyłam, oskrobałam i wyszorowałam skórę, trzeba wyjąć oczy- żeby bulion nie był gorzki. Uwaga też na żółć, jeśli się wyleje, to lepiej odciąć kawałek ryby, z którym się stykała. Rybę włożyłam do bulionu i na bardzo małym ogniu gotowałam ją 30- 35 minut. Rybę przełożyłam do półmiska, udekorowałam groszkiem, cytryną, kukurydzą i plastrami ugotowanej marchwi. Bulion przecedziłam i rozpuściłam w nim żelatynę- 3 łyżeczki na każde pół litra bulionu. A teraz rybę trzeba zalać i poczekać aż stężeje. Nadmiar bulionu można zamrozić i wykorzystać później. Smacznego :)