Do góry

Dania główne Przepis na:

Karp w panierce

Karp w panierce

Autor:

Przepisów i artykułów: 152 Ocena: 1996

Dodano:

Odsłon: 3606

Karpia smażymy powoli, żeby się nie przypiekł za mocno.

Składniki

  • -Karp - 1kg
  • -Cytruna
  • -Czosnek - 3 ząbki
  • -Pieprz, sól
  • -Jajka - 2 szt
  • -Mąka
  • -Bułka tarta
  • -Tłuszcz do smażenia
> 6 os. > 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Karpia umyć i podzielić na dzwonki. Natrzeć solą, pozostawić na 2 godziny.

  2. Spłukać sól, następnie obłożyć rybę cytryną i wstawić na noc do lodówki.

  3. Usunąć plastry cytryny.

  4. Karpia natrzeć czosnkiem (przeciśniętym przez praskę) i pieprzem.

  5. Panierować w mące, jajku i bułce tartej.
    Smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń