Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Karp w śmietanie"
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32779
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 537
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 86
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7789
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32779
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 537
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 86
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7789
Składniki
Cebule obierz, pokrój w drobną kostkę, zeszklij na patelni na oleju. Kawałki karpia umyj, osusz, oprósz ze wszystkich stron solą i pieprzem.
Ułóż na patelni na cebuli. Kiedy ryba będzie już usmażona (zmieni kolor na biały), zalej śmietaną, duś na małym ogniu, aż odparuje. Sos przypraw solą, pieprzem i ew. ulubionymi ziołami.
Przepis przysłała Katarzyna Madej-Stasiak z Łodzi.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie