Do góry

Dania główne Przepis na:

Karp z chrupiącą skórką

Karp z chrupiącą skórką

Autor:

Przepisów i artykułów: 202 Ocena: 2489

Dodano:

Odsłon: 179

Nie wiem jak Wy, ale ja od jakiegoś czasu czuję jesień, zwłaszcza wieczorami. A do takiej atmosfery idealnie pasuje ciepła, aromatyczna ryba i to nie byle jaka ryba. Zapraszam na karpia, którego warto jeść nie tylko w święta. Może też przekona Was to, że jest to sprawdzony przepis mojej Mamy. :)

Składniki

  • Karp 6 kawałków
  • Majeranek
  • Cytryna 1/2 szt
  • Sól
  • Pieprz
  • Mąka wrocławska
  • Olej rzepakowy
3-4 os. 30 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Kawałki karpia dokładnie umyć.

    Każdy kawałek obficie posypać majerankiem, solą i pieprzem. Skropić sokiem z cytryny.

    Zostawić w lodówce najlepiej na noc, aby karp dobrze się zamarynował.

    Następnie kawałki ryby obtoczyć w mące pszennej i smażyć na mocno rozgrzanym tłuszczu, ok. 15-25 min, obracając z każdej strony.

  2. Smacznego :)

  3. :)

  4. :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (10)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń