Do góry

Desery Przepis na:

Karp z płatkami migdałowymi

Karp z płatkami migdałowymi

Autor:

Przepisów i artykułów: 3277 Ocena: 28003

Dodano:

Odsłon: 2

Przepis wart wypróbowania: "Karp z płatkami migdałowymi"

Składniki

  • 1,5 kg sprawionego karpia
  • 2 jajka
  • 3 łyżki mąki
  • masło
  • sól
  • olej
  • cytryna
  • dowolna dekoracja i płatki migdałowe do obtoczenia
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Karpia opłucz, a następnie pokrój na kawałki. Oprósz solą. Każdy kawałek skrop sokiem z cytryny, oprósz mąką, zanurz w roztrzepanych jajkach. Usmaż na oleju z masłem.

  2. Płatki migdałowe lekko podpraż. Obtocz w nich kawałki ryby. Przełóż je do żaroodpornego naczynia, obłóż wiórkami masła i zapiecz przez 10-15 minut w 150°C.

  3. Przed podaniem dowolnie udekoruj, np. wyciętymi w kształt gwiazdek warzywami.

  4. Rybę możesz dodatkowo obficie posypać resztą uprażonych płatków migdałowych, jeśli wszystkich nie zużyłaś.

    Źródło: Świat kobiety

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń