Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Karp na co dzień, nie tylko od święta
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 477
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 97
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 167
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 477
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 97
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 167
Składniki
Karpia sprawić, umyć i pokroić na porcje, oprószyć solą i pieprzem, skropić sokiem z cytryny. Rybę wstawić do lodówki na min. 1 h.
Po tym czasie usmażyć rybę na rozgrzanym tłuszczu, wstawić do naczynia żaroodpornego , każdą porcję przykryć serem i oprószyć przyprawą do ryb. Zapiekać w nagrzanym do 200 C piekarniku (funkcja grill) do zrumienienia sera. Podawać z ziemniakami i cytryną.