Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 28
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 45
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 75
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10516
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 100
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 28
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 45
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 75
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10516
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 100
Składniki
Ciasto: Wodę z margaryną zagotować i wsypać do tego mąkę, szybko mieszając na ogniu (ma być jednolita masa) odstawić do ostygnięcia. Do tej schłodzonej masy dodawać po 1 jajku i miksować cały czas, na końcu dodać proszek do pieczenia. Podzielić na 2 równe duże blachy , rozsmarować krzywo na wysmarowane tłuszczem i piec ok 30 min. na 200 st..
Krem: mąki rozrobić z odrobiną mleka i wlać do pozostałego gotującego się mleka z cukrem. Masło i margarynę zetrzeć na puszystą masę i dodawać po łyżce ostudzonego budyniu, na końcu sok z cytryny, ja daję jedną dużą, lubię lekko kwaskową.
Smacznego!